Thursday, December 8, 2011

Casa sau apartament?

M-a intrebat cineva zilele trecute de ce anuntul e pus pe site-uri la "apartamente" si nu la "case/vile"?

Ma adresez celor care vor sa cumpere apartamente pentru ca, daca cineva mi-ar oferi o casa veche veche in mijlocul orasului la pret de 3 camere in cartiere, E CLAR CE CUMPAR: CASA!
Intr-o casa mai poti investi, sa-i oferi valoare, intr-un apartament...
Nu uitati ca se acorda mai simplu autorizatii de renovare/reconstruire fata de autorizatii de contructie de la zero.
Nu mai spun ca exista garaj, magazie, mini-garsoniera. Mai vechi, mai urate, dar scriu "renovare" si le fac bine, nu-mi trebuie multe autorizatii. Apoi, e in spate. Pana vede unul ca am extins eu magazia sa o fac mini-sala de forță (de exemplu), mai trec 25 de ani.

Apoi, eu pot compara o casa, fie ea si veche, dar unde pot vedea Mitropolia din curte, cu apartament in Dacia, Pacurari. ORICAND eu as lua casa. Mai ales sa fie doar cu 20-25% mai scumpa decat anunturile de masa, mai ales ca proprietarul casei sa-mi lase 20.000 de euro de plata pentru mai tarziu - as folosi banii sa renovez bine si apoi i-as da peste 2-3 ani proprietarului. Fara credit, fara dobanda. Daca nu am banii in momentul ala, fac un credit atunci, dar as avea 2-3 ani de "buffer" fata de primul efort de cumparare. Cu doar 53.000 de euro te poti muta!

Cat costa un garaj in cartiere, ca nu stiu? Cat costa (daca exista de vanzare) un loc de parcare in Alexandru, de exemplu?
Pretul acestei case include SI loc de parcare SI garaj!


Casa e a bunicului, am facut liceul si ceva facultate in ea. :-) Numai ca eu nu mai locuiesc in Iasi de peste 15 ani.
Si da, in magazie imi facusem o mini-sala de forta, cu bancuta, haltere si sac de box. :)

No comments:

Post a Comment